Et menneske kan klare seg med lite vann. Dette gjennom lavt forbruk og gjerne også tilvenning over tid. Et tegn på dette er svært mørk urin. En del eldre mennesker legger seg til vaner med å drikke lite. Som regel er dette ikke noe problem. De fleste vil straks drikke så fort kroppen varsler væskemangel med tørste.
Å være tørst er noe ganske så plagsomt og ubehagelig, og den milde formen går relativt raskt over i den formen som umulig lar seg dytte til siden. Jeg vil tro at væskebalansen hos denne personen vil styre seg selv.
Dersom kroppen mangler væske, og dette er et jevnt og daglig tilfelle, så vil det ha til dels svært merkbare symptomer som slapphet, generelt sterkt svekket ytelse, gjerne nedsatt bevissthet. Men jeg tror neppe et menneske med tilgang på vann, ville utsette seg selv for noe slikt som å drikke for lite. Til det er tørste for ubehagelig til smertefullt.
Medikamenter er ikke bra. Må man må man, men helsevesenet er dessverre altfor gla i å få tabletter i folk. Tabletter er farlige for lever og nyrer. I denne sammenhengen her etterspør jeg viktigheten av at dette mennesket her må spise tabletter?
Det er ikke noe bra å drikke for mye væske heller. Det er ekstra belastning på indre organger. Kroppen trenger ikke mer enn akkurat det den trenger.
Forøvrig må du snakke med leger eller andre medisinere når det gjelder spesifikke sykdommer og tilknyttede symptomer. Jeg er ikke lege. Jeg holder på med alt som har med trening å gjøre. Nærmeste jeg kommer helsevesenet er i mitt arbeide med belastningsskader.