Fjalar!  Helse
Trim & Fitness
HJEM > Helse > Trim & Fitness >  Rusmidler og narkotika
 
Spør ekspertene om
 - Alder
 - Belasningsskader
 - Forbrenning
 - Komme i gang
 - Kondisjon
 - Kosthold
 - Kroppsvekt
 - Motivasjon
 - Muskelbygging
 - Oppstramming
 - Opptrening etter sykdom
 - Overtrening
 - Rusmidler og narkotika
 - Slanking
 - Smerter og skader
 - Styrketrening
 - Teknikk
 - Trening
 - Treningsopplegg


Sponsede linker

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Slår slankemiddelet Stack 2 ut på urin/blodprøve?

Jeg ser ikke at denne tjenesten koster penger, så derfor lurer jeg på en ting. Har har prøv Stack 2, et slags slankemiddel.Det jeg lurer på, er om dette middelet vil slå ut ved urin/blodprøve? Jeg skal på helsesjekk nå og er livredd for at dette vil ha noe å si?Trenger svar snarest!

Slik jeg har skjønt det, så er Stack 2 et slankemiddel som med nytt navn inneholder gamle og kjente stoffer. Tablettene inneholder de tre stoffene Koffein, aspirin og efedrin, slått sammen i en såkalt EFA-kombinasjon (ECA hvis du ser etter dette på eng.på nettet).

Stoffene virker ved å påvirke kroppen til å utskille mer adrenalin, hvilket øker hjerterytmen og øker kaloriforbrenningen. Du setter hele kroppen i høyere fart, kan man man forenklende si.

En idrettsutøver har gode muligheter for å bli tatt for doping med et slikt produkt. Utøvere tillates i henhold til dopingreglene ikke å overstige visse konsentrasjoner med koffein i blodet. Dette ender som regel med at koffeintablettene som er inntatt, unnskyldes med disse berømmelige kaffekoppene man har drukket.

Efedrin er et reseptbelagt legemiddel i Norge, og virker på samme måte som koffein, bare gjerne kraftigere. Erfaringsmessig mener utøvere at effekten bedres når man kombinerer både koffein og efedrin. For hva jeg vet, kan denne bedre effekten som rapporteres, like gjerne være et produkt av en totalt sett høyere dose.

Efedrin er tillatt fritt over disk i USA, og man ser således en mer liberal holdning til denne medikamnttypen enn i Norge.

Både koffein og efedrin kan gi svært ubehagelige bivirkninger dersom inntaket overstiger det kroppen takler. Skjelving, søvnløshet og svetting er velkjent.

Opp til et visst nivå fungerer disse stoffene stimulerende på sentralnervesystemet, noe som skjerper sansene og øker kroppens evne til å yte både fysisk og psykisk. Et altfor høyt inntak vil i motsatt retning kunne medvirke til å svekke deg både i hodet og musklene.

Aspirin inneholder acetylsalisylsyre og er et stoff jeg fraråder å bruke. Stoffet har sin misjon, men bør brukes med stor varsomhet. Disse legemidlene har etter min mening være brukt i et uforstandig omfang og på en altfor likegyldig måte i lang tid. Stoffet er eldgammelt og var kjent for 2300 år siden, filosofen Hippokrates skal visstnok ha vært den som oppdaget virkningen av dette stoffet, da ved å tygge på blader fra piletreet.

Acetylsalisylsyre er forferdlig hardt for kroppen, og sliter på alt fra indre organer som lever og nyrer, til å kunne forårsake indre sår på mage/tarm. Bare merk hva som ligger i navnet: Syre. Det er syre, og dens er ut til å bryte ned den beskyttende slimhinnen i mage/tarm, og inviterer på det grunnlaget til indre sår som magesår. 15.000 nordmenn får hvert år magesår av acetylsalisylsyre.

Du tar det du vil, det er ikke for min nese. Men et godt råd er å bruke det mest effektive hjelpemiddelet som finnes: trim. Trening forbrenner mer kalorier enn noe legemiddel noensinne vil hjelpe deg med.

Jeg tror ikke noen helsesjekk vil føre til spørsmål om denne bruken, men det er verd å merke seg at langvarig påvirkning av efedrin/koffein i betydelige mengder, vil kunne medføre økte nivår av stresshormoner i blodet, samt redusert innhold av testosteron/vekst/kjønnshormoner. Sistnevnte er grunnen til at jeg ikke liker denne typen mediamant i forbindelse med trening/slanking. Du ønsker å ha kjønnshormone på topp, mye stresshormoner fører til mindre muskler, og mindre muskler betyr mindre forbenning. Så det går litt mot hverandre.

John Gunnar Oppheim
Toppidrettstrener og redaktør for Trim.noANNONSE

Flere aktuelle spørsmål
  - festing!
  - Alkohol og Trening dagen etter
  - Ødelegger snus treningen?
  - 16åring: Hva er anabole steroider?
  - Hasj bryter ned testostoron og overskudd?
  - Slår slankemiddelet Stack 2 ut på urin/blodprøve?
  - Kan jeg ta noen drammer når jeg slanker meg?
  - Medisiners virkning på trening
  - Alkohol etter trening
  - alkohol og trening
  - valium og trening
  - Halvkilo ned i fettvekt i uka, på tross av et par
  - alkohol og fotball
  - Røyk + trening = ?
Annonser 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2020

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.