Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv > Orgasme > Kvinnens orgasme >

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Kvinnens orgasme

En kvinnes orgasme har gjennom flere år tider vært et hett tema. Orgasme, eller mangelen på ble i ”gamle dager” brukt som en diagnose for kvinner som var hysteriske.


av Lystogglede.no    Oppdatert 22.04.2006 13:36:35   

Del på Facebook
annonse

Orgasme ble også brukt som terapi for å kurere denne lidelsen og vibratoren ble derfor et viktig virkemiddel i behandlingen av såkalte hysteriske kvinner.

I dag så lider den kvinnelige orgasmen fortsatt av dobbelmoralen. Det finnes mye ny og nyttig informasjon om orgasme og hvordan man kan trigge den. Men det finnes fortsatt mange kvinner som ikke får orgasme regelmessig og noen har problemer med å få orgasme. Det at temaet ”en kvinnes orgasme” er så omdiskutert gjør at de som da kanskje ikke får sin orgasme så lett, kan føle et enda større press. Mange kvinner føler seg mislykket og får derfor ekstra dårlig selvbilde i forhold til sin egen orgasme.

Bruk av sexleketøy har for mange vært en fin starthjelp til å utforske seg selv og finne sine egne erotiske trigger punkter. Det å være helt alene å leke litt med seg selv, uten at man føler et forventningspress fra sin partner, kan for mange være nok.

En kvinne kan oppnå to typer orgasme, vaginal eller klitoris orgasme.

Klitoris orgasme:
For at en kvinne lettere skal kunne få orgasme er det viktig at klitoris blir stimulert. Det vil føre til spasmer / sammentrekninger i PC muskelen (denne muskelen ligger rundt skjeden). Denne type orgasme er en type orgasme som man ved hjelp fra partneren eller selv lett kan stimulere frem ved et godt forspill og stimulering av klitoris.

Noen kvinner bruker erotiske stimuli som f.eks. kremer som øker blodtilførselen i klitoris eller sexleketøy for å få en kraftigere stimulering, noe som igjen gjør at de oppnår sin orgasme raskere. Erotisk forspill med velegnede oljer eller glidemidler kan også være et tips til de som ønsker å prøve seg frem.

Vaginal orgasme:
Kvinnens skjede vil under seksuell opphisselse svulme opp og få økt blodtilførsel. Da vil også G – punktet, som finnes i den fremre skjede veggen, svulme opp og bli ekstra følsomt. En slik type stimulering med påfølgende orgasme vil gi kvinnen en herlig nytelse med bølger som går kraftigere og dypere inn i kroppen en ved en klitoris orgasme.

Noen kvinner føler at de må tisse, når du kommer til dette punktet er det viktig at du fortsetter å nyte den herlige følelsen å gi deg hen slik at du får utløsning. En vaginal eller G – punkt orgasme er for mange kvinner mye mere sjelden enn en klitoris orgasme. G- punktet finner du lettest når inntrengningen skjer bakfra eller ved å sitte oppå partneren med ansiktet vendt fra han. Det finnes også vibratorer som er spesial designet for å nå G- punktet, det kan for mange være en grei måte å utforske seg selv på.

Det viktigste av alt i jakten på orgasmen er at man må slappe av og nyte og ikke fokusere så fælt på det å få orgasme. Du vil kanskje se at med litt mere lek og avslappet forhold til dette så kanskje din det å få orgasme ikke er så uoppnåelig som du hadde trodd.

Vi i www.lystogglede.no vil bare si at det faktisk går an å ha et herlig sexliv uansett om man oppnår orgasme eller ikke. Det viktigste for å få et godt samliv med din partner er faktisk ikke hvor mange ganger du får orgasme, men den nærhet og kjærligheten man gir hverandre.


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.