Fjalar!  Helse
HJEMGraviditet > Gravid > Kosthold i svangerskapet >

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Kosthold i svangerskapet

Det er viktig for barnet, men også deg å spise sunt under svangerskapet. Viktig å spise variert men sunn kost. Få i deg jern, B12,vitaminer, proteiner, kalsium, fiber ( for å unngå forstoppelse ), frukt, grønnsaker, osv.


av Marit K. Johnsen    Oppdatert 23.02.2006 10:24:29   

Del på Facebook
annonse

Når det gjelder jern og kalsium så snakk med de som du går til svangerskapskontroll hos. Det er faktisk ganske mange kvinner som har jernmangel når de er svangre. De kan fortelle deg hva / hvor mye du trenger å ta under svangerskapet. Spis frokost, lunsj, middag og litt kveldsmat. Drikk rikelig med vann hver dag ved siden av kaffe, te, melk, juice osv.

Det er også viktig med å mosjonere / trene under svangerskapet. Tren regelmessig og gå gjerne en tur ( få frisk luft samtidig ) hver dag i 30 – 60 minutter. Hvis man klarer dette, er man i ganske grei form og det å trene gjør noe med at man føler seg ålreit. Selv om magen vokser, er formen bra. Samtidig som at det er bra for barnet også. Man burde unngå røyk, alkohol, ikke vaskede grønnsaker, rått kjøtt og rå fisk.

Det med å spise sunt og trene / mosjonere er også veldig viktig etter fødselen. Kosthold kan virke inn på melken hvis man ammer og trening / mosjonering har noe å si for vekten etter et svangerskap. Kroppen har jo vært igjennom en ganske stor forandring de siste 9 måneder og det er viktig å ta vare på den videre også. Og ikke minst så har det noe å gjøre med at man føler seg vel.

Ha et sunt og godt svangerskap!


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.