Fjalar!  Helse
HJEMHelse > Sykdommer > Allergi >
Relateret tema
  - Hva er allergi!

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Ananas er godt for magen!

Nordmenn spiser stadig mer av den tropiske frukten ananas. Den er sunn, trendy, god og er stappfull av C-Vitaminer.


av Monica Frøjd    Oppdatert 17.11.2008 11:25:23   

Del på Facebook
annonse

En frisk ananas innholder et enzym som kalles bromealin. Dette enzymet mørner kjøtt og blir brukt mye i matvareindustrien. Bromealin spalter proteinene i kjøttet. Og det er dette som også skjer når vi spiser frukten ananas. Når vi spiser frisk ananassaft eller inntar bromealinekstrakt hjelper enzymet oss med nedbrytningen av tung fordøyelig mat. Ananas er lett å få tak i her i landet hele året. Ananas kan brukes i salater, gryteretter eller på pizza. Utrolig godt er det også og servere den oppskåret sammen med annen frukt, men kan også nytes alene. For 5 år siden lanserte de en ny type ananas på det norske markedet. Denne typen er søtere og godere på smaken, denne varianten kommer fra Costa Rica og Honduras.

Ananas er også yppelig til sårbehandlig og blir ofte brukt sammen med antibiotika i diverse såromslag og bandasjer. Bromealinet gjør at såret gror raskere og renser såret for dødt hudvev og proteinrester. Ananas er i tillegg er den stappfull av viktige C-Vitaminer. Vitamin C (askorbinsyre) er et vannløselig vitamin som er en av de viktigste antioksidantene. C-Vitamin reduserer den skadelige kolesterolverdien i blodet, og øker den gode kolesterolverdien. Den forhindrer visse krefttyper og reduserer risikoen for blodpropp og hjerte- karsykdommer. Ananas hjelper også til å bremse aldringsprosessen.

Visste du at mange gravide kvinner spiser store mengder ananas når de er fødeklare? Et gammelt kjerringråd sier at ananas setter i gang fødselen. Om dette stemmer eller ei, er jeg derimot ikke så sikker på.


Kilde: Kilde: Mozon.no og Sarpsborg IDAG


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.