Fjalar!  Helse
HJEMHelse > Sykdommer >
Relateret tema
  - Allergi
  - Barnesykdommer
  - Hoste
  - Kreftsykdommer
  - Luftveis- og lungesyk..
  - Mage-/tarmsykdom
  - Mark-/ormsykdommer
  - Seksuelle sykdommer
  - Soppsykdommer
  - Tropesykdommer

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Blodforgiftning

Blodforgiftning er en alvorlig sykdomstilstand hos pasienter med bakterier i blod.


av Kristin Børve    Oppdatert 09.05.2012 09:48:44   

Del på Facebook
annonse

Bakteriene kan komme fra en lokal infeksjon, f.eks. i nyrer, luftveier, hud eller tarm, eller bakteriemien kan være utløst av et inngrep i et organ hvor det normalt er mange bakterier, f.eks. tarmen.Hyppigste utgangspunkt for og årsak til blodforgiftning er infeksjon i urinveiene med bakterien E. coli. Ved lungebetennelse med pneumokokker har pasienten ofte samtidig bakteriene i blod. Og ved meningitt med meningokokker er tilstanden ekstra alvorlig om pasienten samtidig har sepsis.Bakteriene kan ved sepsis slå seg ned i nesten hvilket som helst organ. Hvor alvorlig sykdomsbildet blir, avhenger av en rekke forhold hos bakterier og hos verten. I verste fall kan pasienten få alvorlig sykdom og funksjonssvikt i flere viktige organer, såkalt multiorgansvikt.Gjennom de siste 25 år har mange barn og unge i Norge dødd av meningokokksykdom med blodforgiftning og multiorgansvikt. Hos enkelte pasienter med alvorlig nedsatt infeksjonsforsvar kan sopp, oftest Candida, også gi blodforgiftning.Diagnosen blodforgiftning baseres på klinisk sykdomsbilde og påvisning av bakterier i blodkulturer fra pasienten.Behandling

Blodforgiftning behandles med antibiotika og støttebehandling av ulikt slag. Til tross for optimal behandling dør en god del pasienter som har blodforgiftning.

Kilde:www.helsedirektoratet.no


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.