Fjalar!  Helse
HJEMTrim & Fitness > Aktiviteter >
Relateret tema
  - Aerobics
  - Basketball
  - Dansing
  - Golf
  - Jogging
  - Løping
  - Rulleskøyter
  - Ski
  - Skøyter
  - Spasering
  - Spinning
  - Svømming
  - Sykling
  - Tennis
  - Yoga

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Basketball er god trening

Basketball, ultimatet i lagsport, kan spilles både inne og ute, på en bane eller i parken. Det koster ikke mye å spille, og det er ikke komplisert.


av Ingrid Korneliussen    Oppdatert 08.09.2006 07:22:30   

Del på Facebook
annonse

Å begynne

Basketball er et ganske enkelt spill når du kan reglene. Etter at du har lært deg det grunnleggende kan du gå til enhver bane og bli med i et spontan tilfeldig kamp.

Målområder
Basketball er god hjertetrening, og er kjempebra trening for å bygge muskulær utholdenhet. Siden spillet krever mye starting, stopping og sprinting, er det med på å styrke den nedre kroppen, spesielt lårmusklene, rumpemusklene og leggmusklene. Dribling og skyting utvikler muskler i armene og skuldrende. Treningsfordelene øker med tempoet i spillet.


Andre pluss med basket
Å skyte på ringer øker energien din, utholdenheten og koordinasjonen din, og derfor gjør andre aerobe(oksygenkrevende) aktiviteter som løping enklere. Og, målet med å score motiverer spillerne fordi de glemmer at de trener.


Oppvarming og nedkjøling
Før du begynner å spille, gå eller sykle til banen og bruk et par minutter på å skyte på basketballkurven eller å kaste ballen fram og tilbake til lagkameratene dine. Det tar fem til ti minutter å varme opp musklene, få hjerterytmen høy og å begynne å svette (et tegn på at du er klar til å begynne). Etter spillet må du ta deg tid til å kjøle ned: la hjertet ditt få tilbake den normale rytmen ved å rusle rundt på banen eller spaser hjem.

Husk på å strekk ut de følgende muskelgruppene etter du har varmet opp og igjen etter trening for å forbedre fleksibiliteten og forebygge ømhet:

Biceps, leggmuskler, rumpemuskler, lårmuskler og triceps.

Kilde:Self.com


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.