Fjalar!  Helse
HJEMTrim & Fitness > Aktiviteter >
Relateret tema
  - Aerobics
  - Basketball
  - Dansing
  - Golf
  - Jogging
  - Løping
  - Rulleskøyter
  - Ski
  - Skøyter
  - Spasering
  - Spinning
  - Svømming
  - Sykling
  - Tennis
  - Yoga

Sponsede linker

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Langrennsski

Det er opprinnelig brukt som et transportmiddel i snøfulle klima, men å stå på langrennsski er en fullstendig treningsøkt uten å belaste leddene.


av Ingrid Korneliussen    Oppdatert 12.07.2006 20:00:41   

Del på Facebook
annonse
Og fordi du kan gjøre treningsøkten så enkel eller intens som du bare vil, kan alle stå på langrennsski. Selv om mange skiområder har preparerte løyper kan du like godt gå ut i åpent område eller på en golfbane.


Å begynne

Det er mulig å lære seg selv hvordan å stå på langrennsski, men vær forberedt på å bruke mye tid i snøen istedenfor oppå den før du har lært deg det skikkelig. Du bør kanskje tenke på å ta en innledningstime for å lære det grunnleggende ved langrennsski, som for eksempel å gå opp en bakke.

Målområder

Siden langrenn gir en fullstendig kroppstrening, er det spesielt bra for lårmusklene, rumpemusklene og triceps. Der er også en intens måte å forbrenne kalorier på, å øke utholdenheten og hjertehelsen. Andre pluss: den forbedrer balansen, koordinasjonen og hurtigheten. Seriøse langrennsløpere kan gå fort, mens begynnere kan cruise langsomt og likevel få god trening.


Oppvarming og avkjøling

Ta det rolig når du går ut de første fem-ti minuttene, eller til du kjenner at kroppen din er varm(det kan ta litt lengre tid i kaldt vær), til hjerterytmen din høy og til du begynner å svette (et tegn på at du er klar til å begynne).
Før du går inn i varmen må du ta deg tid til å roe ned tempoet og la hjerterytmen gradvis bli normal.

Husk på å strekk ut de følgende muskelgruppene etter du har varmet opp og igjen etter trening for å forbedre fleksibiliteten og forebygge ømhet:

Biceps, leggmusklene, rumpemusklene, lårmusklene og triceps.

Kilde: Self.com


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.