Fjalar!  Helse
HJEMTrim & Fitness > Aktiviteter >
Relateret tema
  - Aerobics
  - Basketball
  - Dansing
  - Golf
  - Jogging
  - Løping
  - Rulleskøyter
  - Ski
  - Skøyter
  - Spasering
  - Spinning
  - Svømming
  - Sykling
  - Tennis
  - Yoga

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Svømming

Svømming er en av de få mosjonsaktivitetene som har aerobicens intense uten å høyne innvirkning. Som et resultat, svømming er perfekt for mennesker fra alle treningsnivå.


av Ingrid Korneliussen    Oppdatert 03.06.2006 12:41:06   

Del på Facebook
annonse

Spesielt begynnende utøvere, de eldre og mennesker med helse problemer som utelukker andre sportsaktiviteter. Et annet pluss: på grunn av at luften rundt et svømmebasseng er så fuktig, er svømming ofte den sporten mennesker med astma velger. Med tanke på at det er anslått 6,5 millioner svømmebasseng i USA alene. Siden de fleste kommuner har egne bassenger burde du ikke ha noe problem med å finne et sted å bade i.

Å begynne

Selv om det er mulig å lære hvordan man svømmer på egen hånd, er det lurt å ta noen svømmetimer. På den måten vil du lære forskjellige svømmetak, og hvordan å gjøre de effektivt. Sjekk med den lokale svømmeklubb eller helseklubb for å se om voksensvømmetimer er tilbudt.

Målområder

Svømming er en ypperlig treningsmetode for å trene hjerte og kar, som også trener bukmusklene, armene, rumpemusklene, bicepsen og lårmuskelen. Det er en ypperlig måte å bygge opp utholdenhet og muskelelastisiteten. Det beste ved denne typen trening, er at det ikke skader kroppen, som betydelig minsker risikoen for overlast.

Varme opp og avkjøle

Før du stuper uti, må du varme opp. Sykle på en ergometersykkel, gå til svømmebassenget eller begynn med enkle og trege svømmetak. Det tar 5 til 10 minutter å varme opp musklene dine og få en hyppig puls. Når du er ferdig, svøm rolig i et par minutter eller gå ut av svømmebassenget å gå rundt det i 4-5minutter til pulsen er på normal.

Vær sikker på å strekke ut de kommende hovedmuskelgruppene etter at du varmer opp for å hindre overlast, og igjen etter trening for å fremme fleksibiliteten og for å hindre ømhet.

Rumpemuskel, biceps, lårmuskel og triceps.

Kilde:Self.com


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.