Fjalar!  Helse
HJEMTrim & Fitness > Aktiviteter >
Relateret tema
  - Aerobics
  - Basketball
  - Dansing
  - Golf
  - Jogging
  - Løping
  - Rulleskøyter
  - Ski
  - Skøyter
  - Spasering
  - Spinning
  - Svømming
  - Sykling
  - Tennis
  - Yoga

Sponsede linker

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Spasering

Spasering er den eldste metoden for transportmiddel - når alt kommer til alt, mennesker har gjort det i mer enn 1,5 millioner av år.


av Ingrid Korneliussen    Oppdatert 03.06.2006 12:37:58   

Del på Facebook
annonse

Det er og den billigste, enkleste måten for trening: alt du trenger å gjøre er å åpne døren din, gå ut og begynne å spasere. Andre plusser med å spasere: spasering er en perfekt måte å avlaste spenning.

Å begynne

Glem hva du har lært som liten: du må lære på nytt igjen hvordan å gå. Å være i stand til å gå i et tempo på 2km på 12minutter er det som skiller lørdagsspaserende mennesker og de seriøse spaserende menneskene. Her er det som involverer en god fortspaserende teknikk:

Gå med hodet høgt hevet, bøy armene dine i ca 90 graders vinkel og sving de fram og tilbake, ikke i kryss over kroppen. Knytt hendene dine som løse knyttnever. Ta heller raske, korte steg istedenfor lange steg. Tråkk på helene og rull glatt framover, og spark fra med tærne. ”Think of having rocking feets,” foreslo Bonnie Stein, en Tampa-Bay-area instruktør som har lært mer enn 7,000 mennesker hvordan å gå fort.

Målområder

Å spasere styrker hoftene, rumpemusklene og lårmusklene. Ved raskere tempo, når hjerterytmen er høgere, kan du forbrenne mer kalorier enn du kanskje hadde trodd at du skulle gjøre, samtidig som du forbedrer utholdigheten din. Forskere antyder at spasering kan redusere risken for hjertesykdommer, og kan kanskje senke høgt blodtrykk. Senere undersøkelser viser at å spasere 2-4 km hver dag hjelper eldene menn til å leve lenger. Spasering reduserer risken for osteoporose.

Oppvarming og avkjøling

Siden spasering er en rolig aktivitet, alt du trenger å gjøre er å begynne. Det tar 5-10 minutter å varme opp musklene, få hjerterytmen høgt oppe å begynne å svette (som er et tegn på at du kan begynne å gå raskere)

Før du slutter å gå, senk tempoet slik at hjerterytmen kan senke seg gradvis. Strekk ut de følgende muskelgruppene etter du har varmet opp for å forebygge skader og igjen etter trening for å fremme fleksibiliteten og forebygge ømhet:

Rumpemusklene og lårmusklene

Kilde:Self.com


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.