Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv > Seksuelle problemer >
Relateret tema
  - Ereksjons- problemer
  - Fortidlig utløsning
  - Impotens
  - Orgasme problemer
  - Smerter ved samleie
  - Svinnende sexlyst

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Stress og helse.

I vårt hektiske samfunn er det mange som sliter med høyt tempo både på jobb og hjemme. Vi oversvømmes av krav, både de andre mennesker har til oss og de vi selv har til å være perfekte og til å rekke over alt.


av Lystogglede.no    Oppdatert 31.03.2008 00:34:35   

Del på Facebook
annonse

Den berømte tidsklemma har de fleste i hvert fall tidvis stiftet bekjentskap med.
Vi stresser rundt mellom jobb og fritidsaktiviteter både for barna og oss selv, husarbeid og handling, og samtidig skal være spennende oppgående mennesker som er oppdaterte på alt fra nyheter til mote. Holde sammenkomster for venner og familie, reise til eksotiske steder alt mens vi realiserer oss selv samtidig som vi baker kake til skoleavslutningen.

Et sted på veien er det lett å miste seg selv, og å miste overskuddet. Det kan bli litt for mange hurtigmiddager og usunn snacks og medlemskapet på treningsstudioet blir fort til et støttemedlemskap.

Puh! Stopp opp en liten stund og tenk nøye på hva dette stresset gjør med helsen og overskuddet ditt. Kanskje mistet lysten på veien? Kanskje du har blitt helt en fremmed i din egen kropp når det kommer til nytelse og det å gi seg hen.
Et godt parforhold og god sex kommer ikke av seg selv. Man må sette av tid til hverandre uten å skulle tilfredsstille alle andre, og man må slippe kontrollen litt. Mange kvinner i dag er rene kontrollfriker for å klare hverdagen og for å rekke over alle krav. Og plutselig så er gleden borte.

For høyt stressnivå overtid kan føre til en lang rekke plager og sykdommer, som høyt blodtrykk, søvnplager, fordøyelsesproblemer, konsentrasjonsvansker osv. Så som sagt, stopp opp litt, og sett av litt tid til å tenke gjennom hva du virkelig ønsker med livet ditt og hvordan du vil leve det.
Vi har alle krav som det er vanskelig å komme utenom, enten det gjeller jobben eller barna. Tenk nøye gjennom hvordan du kan møte disse kravene som andre stiller uten å slite deg helt ut, tenk på hvordan du ønsker at din hverdag skal se ut og hva som er viktig for deg at du klarer å gjennomføre.
Huset ditt behøver ikke å være perfekt til en hver tid. Det kan være lurt å handle inn kanskje en eller to dager i uka. Bak kaker og frys dem når du har tid så har du det klart til avslutningen, og la barna være med. De synes sikkert at det er gøy og så får dere litt dyrebar kvalitetstid sammen.
Du kan kanskje gå sammen med andre foreldre om å bytte på å kjøre til trening, og så får du tid til å gjøre noe annet. Noe som er positivt for deg, og som øker selvfølelsen din.

Gi deg selv daglige frikvarter til å gjøre ting som får deg til å slappe av, og til å finne frem til ro og glede over tilværelsen. Noen liker å meditere, andre foretrekker trening mens andre koser seg med matlaging og andre igjen får et kick av shopping. Mange drømmer om spaopphold på et fancy hotell, og det kan selvfølgelig gjøre underverker.
Men hvorfor ikke lage et lite spa hjemme, hvor du setter av tid til egenpleie. En velduftende massasjeolje og et duftlys skaper en stemning av ro. Sett på favorittmusikken din og finn hvilepulsen. Tenk positive tanker, ikke strev med det som er vanskelig. Si til deg selv at dette er kvalitetstid som du trenger å ha for å finne frem til overskuddet og gleden over livet.
Bruk også tiden til å tenke på positive ting du kan gjøre sammen med partneren din. Du kan invitere ham med på hjemmespa en kveld, kanskje han har lyst til det… Eller hva med temakvelder, hvor dere deler en flaske vin og spiser noe godt sammen og snakker om kveldens tema som er bestemt på forhånd. Dette skal være positive temaer som opptar dere begge og det skal være samtaler eller felles drømmer med positive fortegn ikke diskusjoner og kranglinger.
Anklager og misnøye har ingen plass her, men humor og samvær har det. Skru av Tv-en, den er bare distraherende. Se gjerne en film sammen senere, men sett av tid bare til hverandre først. Mange par glemmer hverandre etter noen års samliv, med det resultatet at vi går rundt med drømmer og behov som partneren kanskje ikke kjenner til, med det resultatet at vi blir fremmede overfor hverandre. Eller gå en lang tur sammen. Poenget er at man kan gjøre hva som helst, men det skal være hyggelig og noe som er sundt og lystbetont Noe som får en til å slippe stresset og samtidig gir en noe positivt for helsen. Dette gjelder både den mentale og fysiske helsen. Man får tilbake overskuddet og gleden over tilværelsen. Og det er vel hele vitsen med livet?

Ofte er det de banale tingene som kan gi en størst glede. Men hvis man ikke setter av tid, eller oppsøker og skaper situasjoner for det så blir de ofte ignorert. Ingen kan bare være noe for andre, man må tilfredsstille egne behov også. Kvinner har lett for å bli til martyrer som ofrer seg for andres behov og krav, med bitterhet og anklager som resultat.

Du fortjener å ha det godt og å gjøre positive ting for din egen helse.
Du trenger overskudd for å orke en hektisk hverdag.
Du trenger å leke litt og å gjøre morsomme ting for å føle at du lever.
Du trenger å le og føle samhørighet med andre for å slippe stresset ut av kroppen for å få ny energi.

Og du fortjener alt dette.


Kilde:www.lystogglede.no


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.