Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv > Seksuelle problemer >
Relateret tema
  - Ereksjons- problemer
  - Fortidlig utløsning
  - Impotens
  - Orgasme problemer
  - Smerter ved samleie
  - Svinnende sexlyst

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Nedsatt lyst hos kvinner

I denne artikkelen skal vi snakke litt om nedsatt lyst hos kvinner, noen årsaker til dette, hva som er normalvariasjoner, og hva som kan gjøres av tiltak for å avhjelpe problemet.


av Lystogglede.no    Oppdatert 13.01.2008 12:43:47   

Foto: Jupiterimages.com
Del på Facebook
annonse

Først av alt er det viktig å påpeke at nedsatt eller manglende lyst, er noe de fleste kvinner opplever i løpet av livet. Det kan være av kortere og lengre varighet og er ikke nødvendigvis noe problem med mindre kvinnen selv føler at det er det, eller at hun er kommet helt i utakt med sin partner seksuelt.

Generelt sett så kan vi si at i perioder med store omveltninger i livet som krever noe ekstra eller noe nytt, så er det større sjanser for at det lysten til sex dempes og tankene på det seksuelle blir mindre.
De fleste kvinner merker forandring i sine seksuelle behov i perioden rundt graviditet og fødsel. Både hormonelle svingninger og rent emosjonelle.
Når en kvinne får barn så vil det meste av hennes tanker og energi dreie seg om babyen og babyens behov. Naturen har skapt oss slik at alle andre ting kommer i annen rekke slik at vi sikrer best mulig omsorg for vårt avkom. Kvinnen opplever ofte at det å ta seg av en baby er en fulltidsjobb, og mange er usikre i rollen som mor. Man vil gjerne strekke til, men er samtidig uforberedt på at babyen tar så mye plass og er så krevende. Kroppen hennes har forandret seg og mange føler seg ikke lengre like attraktive.

Når barna blir litt større og man har begynt å jobbe igjen så kommer mange i den berømte tidsklemma, hvor hverdagens krav og mas gjør at det blir lite tid igjen til parforholdet og sex gjerne kommer i siste rekke. Det kan synes som om lysten har blir satt på sparebluss.

Sex er for mange kvinner et overskuddsfenomen, dvs. kvinner trenger ofte å ha overskudd for å ha lyst på sex, i motsetning til menn som får overskudd av å ha sex.

Når kvinner kommer i klimakteriet så vil mange oppleve at lysten på sex blir mindre, både fordi at østrogennivået synker, med de plagene det gir i form av hetetokter og tørre slimhinner noe som kan gjøre samleie smertefullt.
Men det er ikke alle kvinner som opplever dette. For de som ønsker å avhjelpe problemene så finnes det mange tiltak som virker.
Først av alt, uansett hvilket stadium i livet en er og hvilke seksuelle problemer en har så gjelder det å definere problemet og se på hvilke tiltak man kan sette inn. Man har ikke et problem med nedsatt lyst hvis det samme gjelder partneren og det er helt greit for begge å fokusere på andre ting.
Men hvis man er i utakt og den andre føler seg tilsidesatt og man selv ønsker å gjøre noe så må man jobbe for å finne lysten tilbake.
Det er lettere å finne fram til lysten igjen hvis man selv har lyst til det, man vil automatisk fokusere tankene på de tingene som man synes er deilig.
Kanskje tiden er inne for å kommunisere mer åpent med partneren om hva man ønsker i forholdet på flere plan? Eller kanskje man skulle prøve ut nye stillinger, leketøy eller se på en erotisk film sammen?

Hvis sex er for trygt og forutsigbart så blir det kjedelig, så hvis man kan utfordre seg selv litt så bringer man enkelt litt mer spenning inn i sengen. Kanskje partneren synes at det er spennende hvis man tør å ta initiativ til noe nytt, eller i alle fall prøve noe som han kanskje har lyst til. Det finnes masse god litteratur som man kan bli inspirert av. Alt i fra skjønnlitteratur med erotisk innhold, til rett på sak bøker om hvordan man kan bli en bedre elsker eller tilfredsstille seg selv bedre.

Sett av tid til egenpleie med nogo attåt, og gå på oppdagelsesferd i din egen kropp. Og ta med partneren når du er klar for det.

Leketøy som for eksempel en god vibrator kan gjøre underverk for en kvinne som kanskje har mistet lysten pga manglende orgasmer. Men for mange så er terskelen for høy til å selv kjøpe seg en. Antyd ovenfor partneren at det kunne være gøy å prøve, så er det ikke usannsynlig at det kommer en liten spennende pakke i posten.
Nettbutikker er en diskret måte å handle sexleketøy på, og salget har eksplodert de siste årene. Det er svært sannsynlig at minst et par av venninnene dine har noe spennende i nattbordskuffen!

Hvis det er noe som plager deg, noe du har opplevd som er vondt og kanskje ekkelt så snakk om det. Enten med partneren eller hvis det er for vanskelig så kan en god psykolog hjelpe deg til å bearbeide vonde opplevelser.
Og hvis problemene er av mer fysisk art, så bør du gå til legen. Hvis det er ting som er vanskelig å ta opp med fastlegen så be om en henvisning til en gynekolog. Noen ganger kan vedvarende smerter eller ubehag ved samleie skyldes alvorlige tilstander som trenger behandling. Men som oftest er ikke årsaken alvorlig og kan kanskje avhjelpes med enkle midler.

Det er viktig å ta både kropp og følelser på alvor, men du må selv ta noen grep for å bedre på situasjonen. Kanskje du trenger å leve mer sunt. Mosjon kan gjøre underverker for lysten, både det at man får bedre kondis og at man får en strammere og finere kropp. Røyking nedsetter blodgjennomstrømmingen i kroppen generelt også i kjønnsorganene, så det er enda en god grunn til å slutte.

Tilslutt anbefales det å trene opp bekkenbunnsmuskulaturen. Det å gjøre knipeøvelser er kjempeenkelt og kan gjøres hvor som helst og når som helst. Det er de samme musklene man skal aktivisere som når man kniper av urinstrålen. Knipekuler / vaginakuler er et fint hjelpemiddel til slik trening. En sterk bekkenbunn gjør sex deiligere både for deg og din partner, så det er bare å trene!

Hvis man vil så er det tusen ting man kan gjøre for å øke lysten og få et bedre sexliv, men det krever egeninnsats og lyst til å gjøre noe med det. Bruk tid og bruk fantasien, og søk hjelp dersom det er nødvendig.
Kilde:www.lystogglede.no


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.