Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv > Seksuelle problemer >
Relateret tema
  - Ereksjons- problemer
  - Fortidlig utløsning
  - Impotens
  - Orgasme problemer
  - Smerter ved samleie
  - Svinnende sexlyst

Sponsede linker

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Impotens og manglende sexlyst hos menn.

Impotens og manglende lyst er noe som mange opplever, og som det kan være en rekke av årsaker til. Både fysiske og psykiske faktorer kan ligge til grunn for at potensen svikter i kortere eller lengre perioder av livet.


av Lystogglede.no    Oppdatert 21.11.2006 05:58:00   

Foto: Jupiterimages.com
Del på Facebook
annonse

Stress og for stort arbeidspress både på jobb og hjemme, den omtalte
” tidsklemma ” , krav om å være perfekt og på høyden er alle faktorer som kan føre til nedsatt lyst.
I tillegg kommer sykdommer, angst og depresjoner, ensomhet, eller kanskje det at man er i en dårlig eller krevende par - relasjon.
Endret livssituasjon etter at man har fått barn eller har gjennomgått et brudd eller mistet noen kan virke inn.
Manglende kommunikasjon om egne og partnerens behov og ønsker kan også påvirke lysten. Mange par mister eller mangler evnen til å kommunisere godt med hverandre og blir likegyldige med hverandre etter som tiden går. Mange kjeder seg også seksuelt sammen, intimiteten blir borte og etter hvert også lysten.

Hvis det er sykdommer som er rent fysiske som er årsaken til at lysten evnen forsvinner, så må man søke profesjonell hjelp. Mange medisiner kan også ha en potenshemmende virkning, for eksempel hjertemedisiner eller medisiner som hemmer hormonproduksjonen. Stigende alder vil også naturlig nedsette mannens evner til å få reisning.

Hvis vi ser bort i fra rent fysiske årsaker til nedsatt lyst og impotens, så ser vi at mange av de andre nevnte årsakene er psykiske. Og det kan man kanskje klare å gjøre noe med selv. Hvis man virkelig har lyst til å jobbe med problemene så kan en innsats virkelig gi positiv uttelling.
Men man må innse at man har et problem og et genuint ønske om å gjøre noe med det.
Hvis livssituasjonen er vanskelig, eller at jobben tar all tid og krefter så må man kanskje prøve å skape seg et rom som er bare for deg og partneren. Det er viktig å sette av masse tid og skru av for andre forpliktelser som kan forstyrre.
God kommunikasjon kan bare blomstre hvis begge slapper av og fokuserer på hverandre. Hvis nærheten blir for tett så kan man i første omgang begynne med å gjøre hyggelige ting sammen som begge liker, men som ikke er av seksuell karakter. Etter hvert så vil man ( forhåpentligvis ) finne frem til de gode følelsene og få et ønske om mer fysisk nærhet og intimitet. Det kan være lurt å avtale på forhånd at man bare skal ta på hverandre og nyte hverandres kropper uten samleie uansett hva som skjer. På denne måten fjerner man prestasjonsangsten som ofte kan ødelegge de gode følelsene som er bygget opp. Hvis dette virker og man igjen finner frem til lysten, og også evnen så er det jo flott!
Men glem ikke å være nær og sette av tid sammen, det er livsviktig for et hvert forhold.

Et tips er også å prøve for eksempel tantrisk sex, i allefall noen elementer. Sanselighet, nærhet og berøring er nøkkelord her.
Men det er ikke alle som klarer å finne frem til lysten igjen på denne måten. Da kan det være lurt å søke profesjonell hjelp. En samlivsterapeut kan komme med både øvelser og råd som man kanskje ikke klarer å finne frem til selv.

Og så kan man selv ta en titt på sin livsstil for øvrig. Overvekt, røyk og alkohol er alle ugunstige for helsen også for penis. Mens sunn mat, og regelmessig mosjon virker positivt både på helsen og humøret og også på blodgjennomstrømmingen til penis.
Hele kroppen og alle dens funksjoner henger sammen, og ved at man gjør noe selv for å få bedre helse vil øke tilfredsstillelsen generelt. Man vil føle seg flink. Vær snill mot deg selv og overskuddet vil helt sikkert bli større. Vi anbefaler i tillegg vitaminer og man kan jo prøve et naturpreparat som for eksempel Rosenrot som mange mener har en lystøkende virkning.

Avslutningsvis så er det viktig å huske på at man er ikke på topp hele tiden og man må ikke bestandig prestere en kjempe ereksjon.
Lytt til kroppen og ta vare på deg selv, og gjør det beste ut av akkurat ditt sexliv. Og ikke vær redd for å ta imot hjelp, det kan utgjøre hele forskjellen. Det er mange som har samme problem og det er også mange som har fått hjelp.

Kilde:www.lystogglede.no


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.