Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv > Seksuelle problemer >
Relateret tema
  - Ereksjons- problemer
  - Fortidlig utløsning
  - Impotens
  - Orgasme problemer
  - Smerter ved samleie
  - Svinnende sexlyst

Sponsede linker

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Smerter under samleie.

Det er kan være mange årsaker til smerter under samleie. Ofte er det flere ting som som medvirker til at man kan oppleve smerter når man har sex. Å finne årsaken til smertene kan ofte være vanskelig.


av Lystogglede.no    Oppdatert 30.07.2006 23:46:21   

Del på Facebook
annonse

Det er kan være mange årsaker til smerter under samleie. Ofte er det flere ting som som medvirker til at man kan oppleve smerter når man har sex. Å finne årsaken til smertene kan ofte være vanskelig. Våre forslag til å løse disse problemene hjelper nok ikke alle, men for noen kan det være en hjelp til å få fokus på hva som kan være årsaken til smertene.

Tenk nøye etter.

• Når startet disse smertene, har du alltid hatt disse plagene?

• Når merker du smerten, når du er opphisset,under penetrering eller før / etter orgasme.

• Hvor gjør det vondt

• Gjør all seksuell aktivitet vondt, eller er det fortsatt noe du kan gjøre som ikke gir smerter.

Hvis du ikke pleier å onanere, så begynn nå. Hvis du kan onanere uten å få smerter så er du allerede et stykke på vei.
Det er mye lettere å utforske seg selv og kanskje finne ut hva som er problemet, når du slipper å ta hensyn til en partner.

Hvis det er selve penetreringen som er smertefull når du har samleie så prøv deg forsiktig frem med en vibrator som er godt smurt inn i glidemiddel.
For mange som har smerter under samleie er det ikke annet en et glidemiddel som skal til. Dette fordi at mange kvinner blir tørrere i skjeden med årene og hvis man da ikke er nok opphisset før man gjennomfører penetreringen så vil det gjøre vondt.

Hvis et glidemiddel ikke løser dine problemer så er det viktig at du forteller din partner om at du opplever smerte under samleie. Dette er meget viktig for at dere fortsatt skal kunne opprettholde et godt seksualliv.
Dere kan forsøke dere frem med forsiktig penetrering og ved å forsøke andre samleie stillinger så vil vinkelen på penetrering og trykket på skjeden endres.

Det er viktig med åpenhet i et parforhold og ikke minst når det gjelder seksualitet. Ved å snakke om problemene så kan dere kanskje løse dette med noen enkle forandringer, og til og med kanskje få et enda bedre sexliv sammen.

Hvis problemene ikke lar seg løse på denne måten og de vedvarer så bør man konsultere lege / gynekolog så snart som mulig. Dette for å sjekke om smertene kan skyldes sykdom.ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.