Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv > Seksuelle problemer >
Relateret tema
  - Ereksjons- problemer
  - Fortidlig utløsning
  - Impotens
  - Orgasme problemer
  - Smerter ved samleie
  - Svinnende sexlyst

Sponsede linker

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Svinnende sexlyst!

Noen av oss opplever dessverre å miste eller få nedsatt sin sexlyst. Dette kjennetegnes ofte ved at man ikke føler opphisselse eller seksuell lyst ved stimulering fra sin partner.


av Lystogglede.no    Oppdatert 18.02.2006 21:40:54   

Del på Facebook
annonse
Det er viktig at man ikke forveksler dette med at man selv eller partneren kanskje bare er slitne, og trekker forhastede slutninger om at man har nedsatt sexlyst. Det er først hvis dette pågår over lengre tid, uten at man kan finne en logisk forklaring til hvorfor man ikke har lyst at man kan kalle det et seksuelt problem. Noen velger allikevel å gjennomføre et samleie med sin partner og klarer dette, fordi om lysten og tenningen ikke er tilstede.

Manglende sexlyst er en tilstand som kan ramme de fleste av oss og kan skyldes enten medisinske eller psykiske årsaker. Det sies at kvinner opplever dette oftere en menn. Når det gjelder de psykiske faktorene så kan vi nevne de mest kjente som ofte alene eller sammen med andre ting kan gi nedsatt sexlyst: Depresjon, stress, for liten tid til hverandre, dårlig økonomi, samlivsproblemer, tidligere traumatiske sexopplevelser, manglende trygghet i forholdet .

Det er svært viktig med åpenhet og tillit i et forhold og hvis man opplever at noe begynner å gå galt i det seksuelle forholdet så er det viktig å kunne prate sammen og finne ut av hva som er årsaken. Noen ganger hender det at man faktisk vokser i fra hverandre og at den ene parten derfor også mister den seksuelle lysten på sin partner.

Når det gjelder de medisinske årsakene så overlater vi dette til fagfolk og man bør uansett hvis man over lengre tid er plaget eller ser disse symptomene hos sin partner, oppsøke kyndig hjelp. Dette er svært viktig fordi at nedsatt sexlyst også kan komme av sykdom, hormonelle forandringer og bruk av medikamenter. Jo før man kommer seg til legen jo fortere kan man kanskje bli kvitt sine problemer.

Erotikk bransjen ser at salget av potensmidler, kremer med forskjellige virkninger stadig øker. Alles hektiske hverdag må nok ta mye av skylden for dette. Det blir ofte for liten tid til å pleie forholdet og for de som da også har barn blir det ofte til at man først får tid til hverandre når man går til sengs. Hvis man da er trøtt og sliten etter en lang dag så sier det seg selv at man da også mister lysten. Hvis dette blir til en livsstil så vil man også miste den seksuelle spenningen i forholdet. Sex skal ikke være en plikt, men noe man har lyst til.

Det er derfor svært viktig at man uansett hvor hektisk hverdagen er, at man setter av litt kvalitetstid til hverandre. La heller husarbeidet, TV eller noe annet vente til neste dag, slik at dere kan få tid og overskudd til hverandre. Hva kan vel være viktigere en det!


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.