Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv > Seksuelle problemer >
Relateret tema
  - Ereksjons- problemer
  - Fortidlig utløsning
  - Impotens
  - Orgasme problemer
  - Smerter ved samleie
  - Svinnende sexlyst

Sponsede linker

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Orgasme, hans og hennes... ......

Orgasmefølelsen for menn og kvinner oppleves ofte likt da begge kjønn får orgasme som følger av muskel sammentrekninger / spasmer. Problemene ved å ikke få orgasme både oppleves og er ofte vidt forskjellige for menn og kvinner.


av Lystogglede.no    Oppdatert 18.02.2006 21:30:29   

Del på Facebook
annonse
Mange menn er opptatt av at de så gjerne vil gi sin kjære en orgasme og prøver derfor alle mulige råd og tips for å få det til. Dette kan for mange kvinner gjøre mer skade enn nytte da de ofte føler seg som et forskningsprosjekt.

Noen kvinner velger derfor å simulere orgasme for at partneren skal føle seg vellykket og at de selv skal slippe mer mas eller ikke tørr å ta opp problemet. Manglende tillit til sin partner på det seksuelle området vil for disse kvinnene være det første og kanskje største problemet de må overvinne.

Det finnes også menn som ikke kan få orgasme, men det er svært få. Menn opplever oftere at utløsningen som kommer så altfor fort, er deres største problem. Det å stadig få utløsning før man har klart å tilfredsstille sin kjære får mange menn til å føle seg seksuelt mislykket.

Når en mann ikke oppnår orgasme så skyldes dette ofte traumatiske seksuelle opplevelser eller medisinske årsaker til at de ikke får orgasme. Det er da viktig at man oppsøker lege. Det er vel kanskje ikke noe annet man kan kvie seg mer for, enn det å måtte ta opp med legen at man har seksuelle problemer. Det er fullt forståelig, men helt uunngåelig hvis man opplever gjentatte ganger at orgasmen uteblir. Bare engstelsen og uroen ved det å ikke lengre kunne få en orgasme kan gjøre problemene større en det de er.

Det å ikke oppnå orgasme for en kvinne kan for mange virke frustrerende. 85 – 90 prosent av alle kvinner kan få orgasme, men bare en tredjedel opplever å få orgasme under samleie.

Det er derfor viktig at målet med samleiet ikke er å oppnå orgasme, men nærheten til partneren og nytelsen ved selve akten. Hvis man fokuserer for sterkt på selve orgasmen så er sjansen for at den uteblir enda større. Jaget etter orgasme kan også føre til en stor belastning på parforholdet når man gjentatte ganger blir skuffet for at man ikke får det til. Det er da lett å glemme alt det andre som er og var godt. Åpenhet og tillit til hverandre er noe av de viktigste forholdene som bør være på plass før man begynner å prøve ut de ulike metodene og teknikkene som finnes.

Den mest vanlige og lettest oppnåelige orgasmen for kvinner er klitoris orgasme. Ved direkte stimulering av klitoris og området rundt vil man kunne oppnå muskel sammentrekninger / spasmer. Muskulaturen som går på hver sin side fra klitoris og ned mot vagina åpningen er også følsomme for stimulering og kan gi orgasme. Det at det er så mye muskelvev som kan stimuleres i dette området er en av årsakene til at dette er den lettest oppnåelige orgasmen. Kvinner vil også ha lettere for å oppnå multiorgasmer ved stimulering av klitoris en de vil ha ved vaginal stimulering.

Tips for stimulering av klitoris

  • Under forspillet så la din partner massere klitoris, noen synes det er mer behagelig hvis dette gjøres med et glidemiddel. La din partner fortsette massasjen under og etter penetrering. Hvis din partner ikke føler for å massere deg hele tiden kan du gjøre det selv eller dere kan gå til anskaffelse av en vibrator som er velegnet til dette.


  • Noen kvinner føler ikke for å ta opp slike problemer med sin partner og da kan det være lurt å små trene litt alene, med fingrene eller en vibrator.


  • Hvis du har nedsatt førlighet eller bruker lang tid for å stimulere din klitoris til en orgasme så kan velegnede kremer som øker blodtilførselen og dermed også førligheten være et godt tips.

  • Vaginal orgasme kan oppnåes ved stimulering av G – Punktet. Dette så omtalte punktet kan for mange være vanskelig å finne og her er noen tips om hvordan du kan finne det.


  • Hvis hun ligger på ryggen, med puter under rumpen så vil vinkelen for at han skal treffe G- punktet med sin penis bli riktig. Penis vil samtidig også stimulere klitoris og en orgasme vi derfor være lettere og oppnå.


  • For kvinner som ønsker å bli kjent med sitt eget G-punkt og hvor det egentlig finnes anbefaler vi at hun putter to fingre inn i skjeden og beveger dem i en sirkel innvendig. Fingertuppene vil da berøre den fremre skjede veggen der G- punktet sitter.


Noen kvinner liker ikke selv å onanere og velger da heller å kjøpe en vibrator. Det finnes flere typer vibratorer på markedet som er meget velegnet for stimulering av G – punktet.

Noen vibratorer har roterende penishode og en egen klitoris stimulator som gjør at en orgasme er mye lettere å oppnå. Ved bruk av vibrator anbefales bruk av glidemiddel. Mange kvinner opplever også å få en blandingsorgasme ved at de oppnår både vaginal og klitoris orgasme samtidig eller rett etter hverandre.


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.