Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv > Fetisj >
Relateret tema
  - Analsex
  - BDSM
  - Bondage
  - Leketøy
  - Oral
  - Rollespill
  - SM

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Er oral sex trygg sex!

Mange tror at de ved å beskytte seg med kondom under selve samleiet at de er sikret mot smitte. Ja, det er de også så fremt de ikke har oral sex / munn sex før eller etter samleiet.


av Lystogglede.no    Oppdatert 22.04.2006 13:23:11   

Del på Facebook
annonse
Det anbefales derfor ikke å ha oral sex med ukjente eller tilfeldige partnere. Man bør vente med å ha oral sex på lik linje som det å ha samleie uten kondom.

Oral sex er ikke den hyppigste formen for seksuell aktivitet når det gjelder å bli smittet, men muligheten er der.

Følgende seksuelt overførbare sykdommer / kjønnssykdommer sies å kunne smitte ved oral sex. Vi tar her bare for oss hvordan smitte kan skje så hvis du ønsker å lese mer om noen av sykdommene se mer utdypende artikler under temaet Seksuelle sykdommer.

• Klamydia
• Gonorè
• Herpes
• HIV
• Syfilis
• Soppinfeksjoner

Klamydia
Hvis Vagina, skjeden, anus, penis eller munnen kommer i kontakt med smittet sekret eller væske kan det være mulighet for smitte.

Gonorè
Gonorè kan bli overført via oral sex. Denne sykdommen trives godt i halsregionen og halsinfeksjoner p.g.a. gonorè kan da lett oppstå.

Herpes
Herpes kan smitte via hud mot hud kontakt, så her er risikoen for å bli smittet svært høy. Det er viktig å vite at smitte kan oppstå fordi om det ikke foreligger noe synlig tegn på utbrudd. Du eller partneren di kan også være smittet uten å vite om det. Forkjølelses sår er en form for herpes og kan derfor også smitte videre under oral sex.

HIV
Smitte risikoen for dette er ikke like høy, men det forekommer. Når man da tenker på at dette er den mest alvorlige formen for seksuelt overførbare sykdommer så bør man allikevel være ekstra varsom. HIV kan smitte via sæd, vaginal sekret eller blod.

Syfilis
Denne sykdommen smitter ved at kilder fra viruset kommer i kontakt med hud som kan ha sår, være sprukket eller på en slik måte at viruset kan trenge igjennom. Dette kan ikke alltid sees og man bør også derfor være varsom.

Soppinfeksjon
Oral sex med en partner som har en soppinfeksjon kan gi en soppinfeksjon i halsen. Men dette vil ikke smitte videre til penis eller vagina da fornøyelses systemet i magen vil drepe viruset. Soppinfeksjonen kan også smitte ved at partneren først har oral sex med deg, kysser ( tungekyss) og at dere har oral sex med hverandre etter dette igjen.

Hvis du skulle ha den minste mistanke om at du kan ha blitt smittet med en seksuelt overførbar sykdom så kan du kontakte Klinikk for seksuell opplysning for råd og tips om hva du skal gjøre videre.


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.