Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv > Tiltrekning >
Relateret tema
  - Flørt
  - Helse og utsende
  - Homoseksualitet
  - Hvordan vekke en kvin..

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Sex og forelskelse på jobben

Vi tilbringer hver dag mange timer på jobben, og i disse julebordstider så ser vi kollegaene våre enda mer og også i en annen setting enn den daglige.


av Lystogglede.no    Oppdatert 13.12.2007 16:24:09   

Foto: Jupiterimages.com
Del på Facebook
annonse

Den litt kjedelige regnskapsmedarbeideren ser kanskje litt kjekkere ut etter et par drinker og sjefen er jo også ganske søt der han spanderer vin og konverserer hyggelig, og er ikke den nye jenta fra vikarbyrået veldig pen i den utringede kjolen sin?
Floskler og myter, ja absolutt men det er et faktum at veldig mange har et eventyr eller innleder et fast forhold til en på jobben.
Der hvor menn og kvinner omgås vil det også være noen som blir truffet av Amors piler, og det vil være enda flere som fristes til en flørt.
Kollegaene er mennesker som du deler en stor del av hverdagen din med. Man har en del felles interesser og en del felles referansepunkter bare fordi man jobber sammen. Man har kanskje samme utdannelse, eller i hvert fall utdannelse innen samme fagfelt. Helsearbeidere for eksempel opplever mange tøffe situasjoner sammen, hvor man jobber side om side for å redde liv. Politifolk opplever ekstremsituasjoner under arrestasjoner, hvor det kan være voldelige forbrytere med våpen som motsetter seg arrest. Andre yrkesgrupper kan også oppleve tøffe ting på jobben som gjør at man har behov for å snakke om opplevelsen, og da helst med kollegaene som forstår og interesserer seg for det man har opplevd. Krisesituasjoner får adrenalinet til å pumpe, og etterpå føler en kanskje en større nærhet og forståelse for kollegaen. Dette gjør at folk ser hverandre å en ny måte, og det kan lett bli mer personlig.
Seminarer, middager, kurs og ja julebord er da settinger som gjør at man ser på kollegaer på en ny måte og når man legger til alkohol så er veien betydelig kortere for å innlede et forhold til en på jobben.
Gjør dette noe? Vel det kommer vel litt an på hvordan de to som har et forhold takler det. Mange firmaer har en klausul som sier at ansatte ikke har lov til å ha et romantisk forhold. Andre arbeidsplasser har ikke dette, men vi vet jo at det kan være vanskelig å forholde seg til to nyforelskede på jobb.
Diskresjon, spesielt da i hvordan man oppfører seg er viktig. Det er både viktig for de som er direkte involvert og for de som skal forholde seg til dem. Når du kommer inn på pauserommet og finner to som står tett omslynget der kan man bli litt satt ut og det gjør noe med arbeidsmiljøet.
Det blir lett en del sladder, og det flytter fokus vekk fra grunnen til at man er der nemlig det å arbeide. Hvis den ene er sjef, eller overordnet den andre er det i tillegg duket for ekstra problemer. De andre ansatte kan tenke at den underordnede ligger seg til jobben, at han eller hun får fordeler ved å være sammen med sjefen, både i form av ekstra goder eller informasjon om arbeidsplassen. Det er lett å forstå at dette undergraver arbeidsmiljøet.
Og en ting er når alt er ok, verre blir det hvis det tar slutt og de tidligere elskende ikke kan være sammen uten at det blir krangling, eller stadig baksnakking av hverandre.
Det kan også oppstå pinlige og vanskelige situasjoner hvis det kun er den ene som har følelser eller har lagt mer i forholdet enn den andre.
Så den gyllne regel er at man opptrer diskret, og prøver å holde forholdet sitt utenfor arbeidsplassen og arbeidstiden. Det involverer at man ikke holder hverandre i hendene, sender små kosemail som man lar stå opp så andre kan se dem, og generelt sett prøver å oppføre seg på en måte som ikke støter andre. Man bør heller ikke snakke så høyt og tydelig om forholdet. Ved at man er diskret så får heller ikke kollegaene så mye å sladre om og man gjør det lettere for seg selv hvis det skulle bli slutt og man fremdeles må forholde seg til hverandre på jobben. Hvis du involverer deg med sjefen bør man også være forberedt på at det er du som må gå og finne en annen jobb hvis det ikke fungerer.
Men hvis man ser på statistikk så viser amerikanske undersøkelser til at så mange som 43 % har hatt en ”date” med en kollega en gang og det er vel ingen grunn til å tro at det er annerledes her. Så det er tydelig at det er et utbredt fenomen. Bare tenk litt på hvordan man håndterer dette, og hold deg til det som er firmaets policy. Og tenk på at du skal både arbeide og eksistere på jobben og at et eventyr kan påvirke hele hverdagen din, i større grad enn ellers hvor arbeid og fritid er atskilte og man har et fristed fra det private på jobben.

Og sist men ikke minst en liten pekefinger; husk at alkoholen bare gjør folk mer attraktive så lenge du er i rusen, mandag morgen på jobb er kanskje virkeligheten annerledes og du skal fremdeles møte kollegaenes blikk og fungere i jobben din.


Kilde:www.lystogglede.no


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.