Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv >
Relateret tema
  - Fetisj
  - Intimitet
  - Orgasme
  - Prevensjon
  - Seksuelle problemer
  - Tiltrekning
  - Trygg sex

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Homofil eller lesbisk ?

Å være homofil innebærer at du har en følelsesmessig og seksuell tiltrekning til mennesker av samme kjønn som ditt eget.


av Nathalie Nilsen    Oppdatert 29.02.2012 10:03:05   

Del på Facebook
annonse

En del kan oppleve det som en vanskelig periode i livet når de oppdager sin seksuelle orientering, og i tiden før og etter man forteller om den til andre.

Mange problemer som kan oppstå knyttet til seksuell legning handler om omkringliggende faktorer, som hvordan familie og venner vil reagere og oppføre seg, hvordan det vil være å ha en kjæreste, om og hvordan man eventuelt skal stå fram.

Mange opplever at det å stå fram som homofil eller lesbisk er en befriende prosess. Ofte viser de tingene man gruer seg for eller er redd for, ikke å være så vanskelige likevel. Flere kjenner at det er deilig endelig å kunne være seg selv fullt og helt, uten å behøve og skjule noe for noen.

Akseptere egen legning

En del homofile sliter med å akseptere sin egen legning. Hvorfor må akkurat jeg være homofil? Ofte er disse problemstillingene forbigående. Det handler om å bygge opp en respekt for og aksept av seg selv, etter hvert som man blir mer moden og sikker på egen identitet.

Det å «komme ut av skapet» kan være en vanskelig prosess, og du bør være forberedt. Under følger noen spørsmål det kan være lurt å stille seg før du tar steget.

Samtale kan være til god hjelp

Det er ikke uvanlig å føle seg deprimert i perioder av livet. Å ha et nettverk av venner og bekjente rundt seg, kan være en støtte hvis du har det vanskelig. Dersom du føler deg ensom og utenfor, er du også mer utsatt for psykiske problemer. Det å ha noen å snakke med om de tankene og dilemmaene du opplever, kan være til svært god hjelp for å sortere ut hva som er viktig og hva som er mindre viktig. Dersom det er vanskelig å snakke med venner, kan fastlegen og helsesøster eller psykolog på helsestasjonen hjelpe deg.

Her er noen steder du kan få hjelp, svar på spørsmål eller noen å snakke med:

•www.spreeonline.no

•Fastlegen kan hjelpe deg og eventuelt henvise videre til for eksempel psykolog eller distriktspsykiatrisk senter som har poliklinikker, dag- eller døgnavdelinger.

•Psykisk helsearbeider i kommunen kan også hjelpe. Sjekk nettsiden til din kommune

Kilde:www.helsedirektoratet.no


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.