Fjalar!  Helse
HJEMErotikk & Samliv >
Relateret tema
  - Fetisj
  - Intimitet
  - Orgasme
  - Prevensjon
  - Seksuelle problemer
  - Tiltrekning
  - Trygg sex

Sponsede linker

Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Gymgrossisten
Gymgrossisten er Nordens største e-handelsplass for trening, mosjon, diett og kosttilskudd.

LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer

Ønsker du å annonsere?
Klikk her!
Lysten på å bli pappa?

Da behøver sædcellene solid føde for å komme i mål. Slik spiser du deg fruktbar.


av Nathalie Nilsen    Oppdatert 28.02.2012 15:14:50   

Del på Facebook
annonse

Faktum er at menns sædkvalitet er nesten halvert det siste tiåret. I ett av fire tilfeller der par ikke kan få barn, skyldes det mannen. Og etter fylte 24 år minsker sannsynligheten for å bli far innen seks måneder med to prosent årlig.

Sædkvaliteten blant hovedgrunnene

Elendigheten stopper ikke med graviditeten; rundt en av syv ender i ufrivillig abort og sædkvaliteten er blant hovedgrunnene. Det er likevel ingen grunn til å gå for adopsjon eller fosterbarn. Med en liten endring av menyen kan du fremdeles bidra til økt befolkningsvekst.

Her får du godsakene som gir førsteklasses sæd og ditto muligheter for å bli en lykkelig pappa om ni måneder.

Sink er fruktbarhetsbomben fremfor noen. Ja, uten sink utvikler kjønnsorganene seg unormalt. Mineralet styrker antall sædceller, bevegeligheten, volum, hormonnivå, arvestoffer, celledeling og sexlyst. I tillegg til å forme ytre lag av halen på sædcellen. Sink sørger for nødvendige patroner i revolveren og 15 mg daglig er minimum,

Er dere ekstra utålmodige gjør det ingen ting med dobbel dose. Amerikanske forskere har funnet ut at menn mister opp til ni prosent av sitt daglige sinkinntak pr. utløsning.

Supre sinkkilder er korn og kornprodukter, melkeprodukter og kjøtt. Prøv krabbe, østers, lever, bønner (hvite, tørkede), hvetekim, peanøtter og havrenøtter.

Byggesteiner

Fettsyrer bygger blokker for prostaglandiner som finnes i mange vev. Lavt nivå gir svekket fruktbarhet og dårlig sædkvalitet. Prostaglandinene styrker sædcellenes evne til å befrukte egget. Spis tunfisk, makrell, laks, en daglig dose nøtter og frø og du blir konge på haugen.

Aminosyrer er proteinets byggesteiner. Rødt kjøtt og melkeprodukter er helmaks (men overdriv ikke inntaket). Ved siden av naturlige hormoner, regulerer aminosyrene arginin og histidin vår seksuelle yteevne. Arginin bedrer blodomløpet i penis mens histidin regnes som nøkkelen til seksuelle opplevelser og orgasmer.

Q10 styrker energi og gir sædcellene ekstra krefter så de lettere når målet. Litt får du i deg via maten, men ekstra kosttilskudd anbefales (50 mg daglig).

E-vitamin øker sædkvaliteten, men vær forsiktig med for store doser grunnet bivirkninger. Mandler, müsli, tomat og avokado er gode E-kilder

Halen ramler av

Mineralet selen er en forutsetning for å produsere testosteron som igjen styrer sædproduksjonen. Selen er med på å øke mengde, bevegelighet og reduserer antall handikappede svømmere.

Mangel på selen gjør at halen til sædcellene ramler av og svekker arvestoffene (DNA). Gode kilder er krabbe, nyre, blåskjell, sild, svinelever, paranøtter, solsikkefrø, korn og melkeprodukter.

Japanske forskere slår fast at vitamin B12 gir bedre sædkvalitet. B12 opptrer nesten alltid sammen med folsyre og sammen er de dynamitt. Vitaminet sørger for at cellene til enhver tid har nok av den aktive folsyreformen som er så viktig i stoffskiftet. Yoghurt naturell, egg og fersk laks er gode kilder. Makter du innimellom en levergryte er det et stort pluss.

C-vitamin forebygger sammenklumpede sædceller som er en vanlig hindring for farskap. C-vitamin hjelper cellene til å klare svømmeturen på egen hånd, øker mengden og reduserer unormalheter. 100 mg daglig anbefales og kildene er mange. Frukt, bær & grønt er gjengangere og gode varianter er nyper, solbær, blåbær, kiwi, jordbær, multer, sitrusfrukter, rips, poteter og tomater. Aller best om du satser økologisk, for sprøytemidler svekker sædkvaliteten.

Kilde:www.fhi.no


ANNONSE
Annonser

 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019

Informasjon du finner på Fjalar sine nettsider erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell og har ikke forebyggende, helsebevarende eller rehabiliterende mål. For en sikker vurdering av medisinske problemstillinger, bør du rådføre deg med din kontaktperson innen helsevesenet.